ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Σχέδιο ΕΕ και ΕΚΤ για την ευρωζώνη

Πηγή: Bloomberg|«Σχέδιο» για την ευρωζώνη και την ενίσχυση του ευρώ, ετοιμάζουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Welt-am-Sonntag. Το σχέδιο περιλαμβάνει προτάσεις για την ενσωμάτωση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ευρωζώνης », τη δημιουργία μίας «ένωσης τραπεζών», μίας «πολιτικής ένωσης» και την ανάληψη κοινών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

 
 
«Σχέδιο» για την ευρωζώνη και την ενίσχυση του ευρώ, ετοιμάζουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Welt-am-Sonntag, επικαλούμενη αξιωματούχους της ΕΕ και της ΕΚΤ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει προτάσεις για την ενσωμάτωση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ευρωζώνης », τη δημιουργία μίας «ένωσης τραπεζών», μίας «πολιτικής ένωσης» και την ανάληψη κοινών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στις 23 Μαΐου, οι ηγέτες της Ευρωζώνης ανέθεσαν στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και άλλους τρεις ηγέτες της ευρωζώνης, να συντάξουν το σχέδιο μέχρι το τέλος του μήνα.

Η ομάδα αυτή περιλαμβάνει και τους Χέρμαν Βαν Ρομπέι, πρόεδρο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επικεφαλής της Κομισιόν και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντι Γιούνκερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μία έκθεση σχετικά με το σχέδιο θα περιλαμβάνεται στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής στο τέλος του Ιουνίου. Η ομάδα των «τεσσάρων» θα πρέπει επίσης να δημιουργήσει έναν «οδικό χάρτη» για την εφαρμογή των προτάσεων μέχρι το τέλος του έτους.

Τέλος, η εφημερίδα αναφέρει ότι το Βερολίνο προειδοποιεί για «διογκωμένες προσδοκίες» σχετικά με το σχέδιο.
 
«Κενό» στα έσοδα αποκρατικοποιήσεων το 2013 διαπιστώνουν ΤΑΙΠΕΔ και τρόικα
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση για ζητήματα στ…
17.06.2013, 22:05
Εθνική Τράπεζα: Τα στοιχεία κάλυψης της αύξησης κεφαλαίου
Το συνολικό ποσοστό της αύξησης κεφαλαίου που προήλθε από ιδιώτες επενδυτές διαμορφώθηκε σε 10,8%. Σχεδόν το 5…
17.06.2013, 19:49
Λειτουργία καταστημάτων σε τουριστικές ζώνες όποιες Κυριακές επιθυμούν ζήτησε η ΕΣΕΕ
Η θέσπιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης προτάθηκε στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη από εκπροσώπους τη…
17.06.2013, 16:53
Εμπορικό πλεόνασμα ύψους 14,9 δισ. ευρώ στην Ευρωζώνη
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που είδαν τη Δευτέρα το φως της δημοσιότητας οι εισαγωγές στη ζώνη του ευρώ ε…
17.06.2013, 13:57
Στις 3 Σεπτεμβρίου αποφασίζει η Επιτροπή για τη συγχώνευση Aegean -Οlympic Air
Μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει αποφασίσει αν θα επιτρέψει στην Aegean Airlines να απορρο…
17.06.2013, 13:37
Eurostat: Αύξηση του ωριαίου κόστους εργασίας στην Ευρώπη
Στην Ευρωζώνη ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του ωριαίου κόστους εργασίας αυξήθηκε κατά 1,6% στο πρώτο τρίμηνο του 2…
17.06.2013, 12:23
Πτώση έως και 3% στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Πτώση έως και 3% σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω έντονης νευρικότητας, καθώς το βλέμμα των επενδυτώ…
17.06.2013, 11:41
Moody’s: Προειδοποίηση αρνητικής αξιολόγησης λόγω κυβερνητικής ασυνεννοησίας
Oπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, η απόφαση για το κλείσιμο της κρατικής τ…
17.06.2013, 10:41
Σταυρίδης: Διπλό όφελος για τον καταναλωτή από την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ
«Η Ελλάδα είναι εξαιρετικός επενδυτικός προορισμός» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης.
17.06.2013, 09:15
Η ΕΡΤ επηρεάζει την ατζέντα τρόικας - ΥΠΟΙΚ
Στις συζητήσεις το θέμα της ΕΡΤ απασχόλησε τις δύο πλευρές, αλλά στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δημόσιου το…
17.06.2013, 07:12

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΗΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑ. ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΚΛΕΙΣΤΗ.

Μποτιλιάρισμα

ΑΛΙΠΕΔΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΠΠΟΔΑΜΕΙΑΣ (καμία μεταβολή)