Ζέλικ: Ετοιμαστείτε ψυχολογικά για Ελλάδα - Ισπανία

Προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να είναι ψυχολογικά έτοιμοι να προχωρήσουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, απηύθυνε ο απερχόμενος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ. Σε ό,τι αφορά στην Ισπανία, τους καλεί να εγγυηθούν τη χρηματοδότηση της χώρας για να αποτρέψουν την οικονομική της κατάρρευση.

Σε άρθρο του που δημοσιεύει η εφημερίδα Financial Τimes, ο Ρόμπερτ Ζέλικ γράφει μεταξύ άλλων ότι εάν μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη και και οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν δράσουν αποφασιστικά για να ενισχύσουν τις τράπεζες, η κρίση που θα προκύψει θα μετατρέψει την ήπειρο σε μια «περιοχή κινδύνου».

Χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι δεν υφίσταται πιθανότητα οι τράπεζες της ευρωζώνης να ανακεφαλαιοποιηθούν απευθείας από τον ΕΜΣ, ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ διέψευσε δημοσίευμα που ανέφερε ότι το Ταμείο ετοιμάζεται να προσφέρει δάνειο στην Ισπανία και ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί κανένα αίτημα για χρηματοοικονομική στήριξη από την Μαδρίτη.
Πηγή: skai.gr