Η Ελλάδα "ψηλά" στην ατζέντα της συνόδου του G8

Η «ελληνική κρίση»» και η γενικότερη κατάσταση στην Eυρωζώνη θα συζητηθούν στη σύνοδο κορυφής του G8, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, στον Καμπ Ντέιβιντ των ΗΠΑ, υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα.

Την ΕΕ θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος της Κομισιον, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

"Παρακολουθούμε την κατάσταση σε Ευρώπη και Ελλάδα πολύ προσεκτικά", δήλωσε, εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κατάσταση στην Ελλάδα και τις ενδεχόμενες συνέπειές της για την αμερικανική οικονομία.

«Πιστεύουμε πως οι Ευρωπαίοι έχουν λάβει σημαντικά μέτρα για την επίλυση του προβλήματος, αλλά σε διάφορες χώρες, η λήψη απαραίτητων διαρθρωτικών μέτρων είναι καίριας σημασίας για την αντιμετώπιση της κατάστασης», πρόσθεσε ο κ. Κάρνι.

Επανέλαβε την πάγια θέση του Αμερικανού προέδρου, ότι η Ευρώπη έχει τις δυνατότητες και την θέληση να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, ενώ επανέλαβε πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να προσφέρουν τις συμβουλές και τη γνώμη τους στους Ευρωπαίους ομολόγους τους.
Πηγή: skai.gr