Moody's: Υποβάθμισε 16 ισπανικές τράπεζες

Σε υποβάθμιση 16 ισπανικών τραπεζών προχώρησε ο οικος αξιολογησης Moody's. Σύμφωνα με τον οίκο  η υποβάθμιση οφείλεται στην ύφεση της ισπανικής οικονομίας καθώς στην περιορισμένη στήριξη των τραπεζών από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, κατά μία βαθμίδα υποβαθμίστηκαν πέντε τράπεζες, κατά δύο βαθμίδες τρεις τράπεζες και κατά τρεις βαθμίδες υποβαθμίστηκαν εννέα τράπεζες.

Το outlook για δέκα ισπανικές τράπεζες είναι αρνητικό ενώ επτά ισπανικές τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο και νέας υποβάθμισης.

Mεταξύ των ισπανικων τραπεζών που υποβαθμίστηκαν είναι οι ακόλουθες: LICO LEASING, CAJAMAR, LIBERBANK, CAJA RURAL DE GRANADA, BANKINTER, BANCO COOPERATIVO ESPANOL, CAJA RURAL DE NAVARRA, CAJA DE AHORROS Y PENSIONES DE BARCELONA, CAIXABANK, BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA, SANTANDER UK, BANCO ESPANOL DE CREDITO, BANCO SANTANDER, CECA.

Νωριτερα ο Moody's ειχε υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα τεσσάρων περιφερειών της Ισπανίας: της Καταλονίας, της Μούρθια, της Ανδαλουσίας και της  Εξτρεμαδούρα.
Πηγή: skai.gr