10,9% η ανεργία στην ευρωζώνη

Στο 10,9% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, έναντι 10,8% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Eurostat. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από την εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος, το 1999.

Στις 27 χώρες της ΕΕ, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 10,2%. Τον αντίστοιχο περυσινό μήνα ήταν 9,4%.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, για την οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία έως τον περασμένο Ιανουάριο, σημειώθηκε η υψηλότερη στην ΕΕ αύξηση της ανεργίας το τελευταίο έτος, ενώ η χώρα μας κατέχει και το αρνητικό ρεκόρ στην ανεργία των νέων έως 25 ετών.

«Το μήνυμα προς αυτούς που χάνουν τη δουλειά τους είναι ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο αντιμετωπίζουμε το θέμα πολύ σοβαρά και περιμένουμε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που θα δημιουργήσουν καλύτερες, βιώσιμες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Τζόναθαν Τοντ.

«Τα στοιχεία της Eurostat υπογραμμίζουν τη σοβαρή επιδείνωση του προβλήματος και επιβεβαιώνουν την επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν πιο δυναμικές αγορές εργασίας και να εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα που θα δημιουργήσουν νέες, καλύτερες και βιώσιμες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις:

Πηγή: skai.gr