Κλείσιμο

Δ. Δασκαλόπουλος στο Βloomberg: Ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα έχει καταστραφεί

Όλη η συνέντευξη ΕΔΩ

Η Ελλάδα καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια εδώ και δύο χρόνια και έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της μέχρι να φτάσει εκεί που πρέπει δήλωσε την Τρίτη στο διεθνές δίκτυο Βloomberg ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τονίζοντας μάλιστα ότι ο ιδιωτικός τομέας στη χώρας έχει καταστραφεί.

«Προφανώς ήταν αναγκαίο να επιβληθούν αυστηρά μέτρα στην Ελλάδα, κατ’ αρχήν, όπως ήταν επίσης απαραίτητο να αλλάξουμε τις Συνθήκες στην Ευρώπη, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη πειθαρχία. Τώρα όμως που έγιναν όλα αυτά, τώρα που τιμωρήσαμε τους ιδιώτες επενδυτές, τώρα που στην ουσία καταστρέψαμε τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, τώρα ήρθε η στιγμή να προχωρήσουμε, προς ένα ευρύτερο όραμα, προς μια νέα υπόσχεση προς τους πολίτες. Τώρα πρέπει να ξαναβάλουμε στο παιχνίδι τους Ευρωπαίους πολίτες» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, οι εκλογές θα είναι το τελικό βήμα προκειμένου η χώρα να εισέλθει σε μια σταθερή πορεία εφαρμογής του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιήσουμε…

Ο κ. Δασκαλόπουλος τάχθηκε κατά μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών στα πρότυπα αυτής2 του Μάριο Μόντι στην Ιταλία, προκρίνοντας τη δέσμευση των πολιτικών κομμάτων υπέρ του προγράμματος που εφαρμόζεται. «Τώρα, ανάλογα με τα αποτελέσματα των εκλογών, ίσως προκύψει θέμα βοήθειας από τεχνοκράτες, ίσως είναι θετική ιδέα. Νομίζω ότι είναι θετικό το ότι τα πολιτικά μας κόμματα έχουν ήδη σχετική πείρα πέντε μηνών» σημείωσε.

«Δεν τίθεται θέμα εξόδου από το ευρώ για καμία Ευρωπαϊκή χώρα» πια παρατήρησε, ερωτηθείς αν είναι καλύτερο για την Ελλάδα να βγει από ευρώ.
Πηγή: skai.gr