Κλείσιμο

Eurogroup: Σε τελικό στάδιο για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης

Βέβαιος ότι η νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας θα εγκριθεί στο σημερινό Eurogroup εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη Σύνοδο.Διευκρίνισε ότι σήμερα θα δρομολογηθούν οι βασικές αρχές του προγράμματος και η οριστική απόφαση θα ληφθεί από την ομάδα εργασίας την Τετάρτη.

"Όλα δείχνουν ότι η ανταλλαγή ομολόγων πέτυχε. Τώρα πρέπει να ολοκληρωθούν οι τελευταίες τυπικές προϋποθέσεις" ανέφερε από την πλευρά του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Σόιμπλε επισημανε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον πως μέσα στην βδομάδα θα υπογραφεί το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα".

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισήμανε ότι στόχος της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος και η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει καθολική συμμετοχή στο PSI.

Όπως είπε η κυβέρνηση περιμένει την ανταπόκριση των αγορών στην παράταση της προσφοράς προς το υπολοιπόμενο 4% των κατόχων ελληνικών ομολόγων αλλοδαπού δικαίου.

Στο μεταξύ το Εurogroup αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση επιπλέον πέντε δισ. ευρώ για την πληρωμή του ομολόγου που κατέχει η ΕΚΤ ύψους 4,7 δισ. ευρώ και λήγει στις 20/3, ενώ απόψε, Δευτέρα, αναμένεται να ολοκληρωθεί και η ανταλλαγή των ομολόγων ελληνικού Δικαίου.
Πηγή: skai.gr