Ρεν για PSI: Δεν θα υπάρξει καλύτερη προσφορά

Κάλεσμα για συμμετοχή στο πρόγραμμα απομείωσης του ελληνικού χρέους (PSI) απηύθυνε την Τετάρτη στους ιδιώτες ομολογιούχους ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο φινλανδός επίτροπος, δεν πρόκειται να υπάρξει καλύτερη προσφορά, ενώ η εναλλακτική είναι πολύ χειρότερη.

«Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουν όλοι οι επενδυτές πως η Ευρώπη έχει διαθέσει το μάξιμουμ τον πόρων που ήταν δυνατόν να διατεθούν, και πως η πλήρης συμμετοχή τους είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει το ελληνικό πρόγραμμα» τονίζει ο κ. Ρεν.

«Η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα συνιστά αναπόσπαστο στοιχείο για τη διασφάλιση της μελλοντικής βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και τελικά αποφασιστική συμβολή στη χρηματοοικονομική σταθερότητα σε όλη την Ευρωζώνη» τονίζει ο επίτροπος.

Τη στήριξή του στο ελληνικό πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και τη συμμετοχή των 30 μελών του με ομόλογα άξιας 81 δισ. ευρώ ανακοίνωσε στο μεταξύ το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF).

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, μόνο η συμμετοχή των μελών του καλύπτει το 39,3% του συνολικού στόχου μείωσης του ελληνικού χρέους.

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η συμμετοχή θα ξεπεράσει κατά πολύ το 75%, δήλωσε στο Reuters στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που δεν κατονομάζεται.
Πηγή: skai.gr