Κλείσιμο

Moody's: Aκόμη υψηλός ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας

Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας παραμένει υψηλός ακόμη και μετά τη συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα, προειδοποίησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

«Η ανακοίνωση της 21ης Φεβρουαρίου για τη στήριξη της Ελλάδας συνιστά ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, αλλά ο κίνδυνος χρεοκοπίας παραμένει αυξημένος, ακόμη και μετά την υλοποίηση της ανταλλαγής (ομολόγων)», αναφέρει στέλεχος του οίκου.

Εκτιμά επίσης ότι το βάρος του ελληνικού χρέους «θα παραμείνει σημαντικό για πολλά χρόνια» και ότι «η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στις αγορές μετά το τέλος του δευτέρου προγράμματος βοήθειας».

Σημειώνεται πάντως ότι τόσο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο νέου πακέτου στήριξης στη χώρα μας.

Κληθείς να σχολιάσει τις εκτιμήσεις ορισμένων ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη, ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του εξέφρασε τη διαφωνία του λέγοντας: «Δεν βλέπω ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει».
Πηγή: skai.gr