Μπαρόζο: Η Ελλάδα απέφυγε τη στάση πληρωμών

Αποφεύχθηκε ο κίνδυνος στάσης πληρωμών με όλες τις επακόλουθες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για τη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Η συμφωνία επιτρέπει πλέον στην Ελλάδα να οικοδομήσει μία πιο σταθερή οικονομία, ικανή να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπήρχε εναλλακτική λύση στη δημοσιονομική σταθεροποίηση και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Η συμφωνία επί του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας «κλείνει την πόρτα στο σενάριο μιας στάσης πληρωμών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρόζο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαρακτήρισε «ουσιαστικό βήμα προς τα μπροστά» τη συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας που επιτεύχθηκε μερικές ώρες νωρίτερα σήμερα από τις χώρες της ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι θα επιτρέψει στην Ελλάδα «να οικοδομήσει μια πιο σταθερή οικονομία, ικανή να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη» .

«Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση στη δημοσιονομική σταθεροποίηση και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Πιστεύω, τόνισε ότι το μήνυμα αυτό πρέπει να είναι σαφές. Και ο καλύτερος τρόπος να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στην Ελλάδα είναι να πούμε την αλήθεια» είπε ο κ. Μπαρόζο.
Πηγή: skai.gr