Νταλάρα: Ψηφίστε πρόγραμμα και μέτρα

Δραματική έκκληση προς τους Έλληνες βουλευτές να υπερψηφίσουν τη συμφωνία που θα ανοίξει το δρόμο για τη νέα δανειακή σύμβαση προς την Ελλάδα απευθύνει με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα.

Ο Τσαρλς Νταλάρα υπογραμμίζει τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από την απομείωση του χρέους – τη μεγαλύτερη στην ιστορία- για την οποία τονίσει ότι θα αφαιρέσει ένα σημαντικό βάρος από την πλάτη του ελληνικού λαού που αντιστοιχεί σε πάνω από το μισό εισόδημα κάθε Έλληνα πολίτη στη διάρκεια ενός εξαμήνου.

Ταυτόχρονα, επικρίνει όσους σκιαγραφούν μια υπερβολικά αρνητική εικόνα για την Ελλάδα, δηλώνει ότι εάν ληφθεί υπόψη η ύφεση, η χώρα έχει πετύχει μέσα σε δύο χρόνια μια πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή, και εμφανίζεται αισιόδοξος ότι το «κούρεμα» του χρέους το οποίο θα φτάσει κοντά στο 70%, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις, θα ανοίξει το δρόμο για εισροή σημαντικών κεφαλαίων, σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και τελικά την οικοδόμηση μιας νέας ανταγωνιστικής Ελλάδας. Εάν γίνουν όλα αυτά, εκτιμά ότι στις αρχές του 2013 τη σημερινή ύφεση και επώδυνη λιτότητα θα αντικαταστήσουν η ανάπτυξη και μια νέα προοπτική για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Νταλάρα, ο οποίος συμμετείχε τις τελευταίες εβδομάδες σε πολύωρες διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση αλλά και ευρωπαϊκούς θεσμούς, μιλά για σφικτό χρονοδιάγραμμα που δεν επιτρέπει πλέον την ελάχιστη διολίσθηση και τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της συμμετοχής στο «κούρεμα» της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών χωρών της Ευρωζώνης.
Πηγή: skai.gr