Λαγκάρντ: Ενθαρρυντικά νέα από την Αθήνα

Την ικανοποίησή της για την επίτευξη συμφωνίας στην Αθήνα εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λακάρντ.

«Υπάρχουν ενθαρρυντικά νέα από την Αθήνα μετά τη δουλεία που έχει γίνει και αυτό είναι θετικό» δήλωσε από τις Βρυξέλλες η επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία θα συμμετάσχει στο Eurogroup μαζί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Σημαντικό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας από το ΔΝΤ έστειλε στο μεταξύ ο εκπρόσωπος τύπου του Οργανισμού, Gerry Rice. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Rice είπε ότι "η εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα ή δεν έχει κάνει τίποτα σωστό, δεν έχει βάση. Όλο αυτό το διάστημα, η Ελλάδα έχει λάβει σημαντικές αποφάσεις και έχει εφαρμόσει έναν σημαντικό αριθμό μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης αλλά υπάρχουν ακόμα περισσότερα που πρέπει να γίνουν (σ.σ. για τη δημοσιονομική της εξυγίανση)".

Ανταπάντησε εμμέσως
και στην κριτική που ασκείται στο Μνημόνιο λέγοντας ότι "δεν είναι ασυνήθιστο όταν αλλάζουν οι συνθήκες σε μία χώρα να αλλάζουν και οι παράμετροι του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης που εφαρμόζεται στη χώρα αυτή".
Πηγή: skai.gr