Στην τελική ευθεία οι διαβουλεύσεις για PSI – Στην Αθήνα ο Τσ. Νταλάρα

Στην Αθήνα αναμένεται εντός της εβδομάδας ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, για συνομιλίες με τον Λουκά Παπαδημο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ανταλλαγή ομολόγων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Νταλάρα και του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ΣΚΑΪ, οι διαπραγματεύσεις για το PSI βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα «deal».

Αλλά και ο επίτροπος Όλι Ρεν, μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο, επανέλαβε ότι η ΕΕ βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση των συνομιλιών σχετικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (PSI).

Ο κ. Ρεν εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για την παραμονή της στη ζώνη του ευρώ, εξηγώντας ότι στόχος των σκληρών μέτρων που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μείωση του χρέους είναι «η επιστροφή της ευρωζώνης στον δρόμο της ανάπτυξης και η οχύρωση των τραπεζών». «Απαραίτητη προϋπόθεση για να επανέλθουμε σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης είναι να δώσουμε λύση στην κρίση χρέους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός κλάδος», διαμήνυσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο Οίκος Fitch πάντως χαρακτήρισε «πιθανή επιλογή» την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εκτίμησε ότι ένα «κούρεμα» κατά 60% του ελληνικού χρέους δε θα μειώσει αρκετά το χρέος της χώρας, και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ακόμα σε θέση να βυθίσει την Ευρώπη σε χειρότερη οικονομική κρίση.
Πηγή: skai.gr