Υπουργός της Χρονιάς ο υπουργός Οικονομικών της Ρουμανίας

Τον υπουργό Οικονομικών της Ρουμανίας Γκεόργκε Ιαλομιτιάνου ανέδειξε «Υπουργό της Χρονιάς» το διεθνές οικονομικό περιοδικό «The Banker» μέλος του ομίλου «The Financial Times».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ρουμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Ιαλομιτιάνου επελέγη ως «Υπουργός της Χρονιάς», καθώς κατάφερε να πετύχει σημαντικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων, τη διατήρηση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και τη φορολογική νομοθεσία.

Σύμφωνα με το «The Banker», η ρουμανική κυβέρνηση ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Παγκόσμια Τράπεζα το Μάρτιο του 2011, χωρίς να εκταμιεύσει την τελική δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και υπογράφοντας μια νέα συμφωνία προληπτικού διακανονισμού ετοιμότητας (precautionary standby agreement) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όπως επισημαίνεται, η Ρουμανία δεν σκοπεύει να κάνει χρήση των κονδυλίων της συμφωνίας, η σύναψη της οποίας έχει στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.
Πηγή: skai.gr