Κλείσιμο

Άκαρπη η προσπάθεια ανταλλαγής ομολόγων με ιδιώτες πιστωτές

Άκαρπη απέβη και η νέα συνάντηση εκπροσώπων του υπουργείου Οικονομικών και των ιδιωτών πιστωτών για την κατάρτιση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαφωνίες εστιάσθηκαν στο ύψος του επιτοκίου που θα έχουν τα νέα ομόλογα. Οι δυο πλευρές θα έχουν νέα συνάντηση στο μέλλον.

Να υπενθυμίσουμε ότι εκπρόσωποι του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και ο επικεφαλής του, Τσαρλς Νταλάρα πραγματοποίησαν Δευτέρα και Τρίτη μια σειρά επαφών με Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους. Πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι «Οι ιδιώτες επενδυτές έκαναν μια πρόταση η οποία θα εξεταστεί. Μπορεί να μην απορρίφθηκε αλλά δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί με συμφωνία από σήμερα». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δανειστές της Ελλάδας προτίθενται να εξετάσουν την προσφορά που έχει υποβάλει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του PSI αρκεί τα νέα ομόλογα που θα λάβουν να έχουν το ίδιο καθεστώς με τα δάνεια του επίσημου τομέα.

Τέλος, ανέφερε ότι οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη δομή της συμφωνίας και όχι τόσο στο ύψος του επιτοκίου ανέφερε, εξηγώντας ότι υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που απομένει να διευθετηθούν.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης