Πτώση στις αγορές της Ασίας στον απόηχο της S&P

Πτώση, μετά από θετικό σερί 7 ημερών, καταγράφουν οι ασιατικές μετοχές μετά την προειδοποίηση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor΄s για πιθανή υποβάθμιση 15 χωρών της ευρωζώνης.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε κατά 0,7% μετά από άνοδο 8,5% στις τελευταίες συνεδριάσεις. Πτώση 1,4%, κατέγραψε ο χαλκός, ενώ το πετρέλαιο υποχώρησε κατά 0,5% στα 100,4 δολάρια το βαρέλι. Το γεν σημείωσε άνοδο έναντι του ευρώ και του δολαρίου.

«Υπάρχει ανησυχία ότι η ανοδική πορεία των ελλειμμάτων σε ευρωπαϊκά κράτη όπως η Ιταλία και η Ισπανία, θα προκαλέσει υποβάθμιση των κρατικών ομολόγων» σχολίασε αναλυτής.

Η Standard and Poor's ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ετοιμάζεται να θέσει σε αρνητική προοπτική τις έξι χώρες της ευρωζώνης που σήμερα βαθμολογούνται με AAΑ, δηλαδή, βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή βαθμίδα, καθώς και άλλες εννέα ευρωπαϊκές χώρες.

Στην ανακοίνωσή του, ο  οίκος σημειώνει ότι έθεσε «υπό αρνητική επιτήρηση» το αξιόχρεο 15 χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας, δηλαδή των έξι χωρών που βαθμολογούνται με τριπλό Α.
Πηγή: skai.gr