Λαγκάρντ: Σε δύσκολη φάση το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας

Το ελληνικό πρόγραμμα διέρχεται μια «δύσκολη φάση», με τις μεταρρυθμίσεις να προχωρούν με αργό ρυθμό και την ανάπτυξη να παραμένει αδύναμη, τόνισε τη Δευτέρα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, λίγη ώρα αφότου το Ταμείο έδωσε το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας.

Η κ. Λαγκάρντ κάλεσε τη ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τις πολιτικές που έχουν συμφωνηθεί, τονίζοντας ότι η δημοσιονομική προσαρμογή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Η νέα κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει την ευρεία εντολή που διαθέτει προκειμένου να εφαρμόσει πιστά το πρόγραμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ΔΝΤ ενέκρινε
τη Δευτέρα την εκταμίεση της 6ης δόσης στην Ελλάδα. Το μερίδιο του οργανισμού στην 6η δόση της βοήθειας προς τη χώρα μας ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στις 12 Δεκεμβρίου αναμένονται στην Αθήνα τα μέλη της τρόικας για το νέο πρόγραμμα. Σημαντικό μέρος των διαπραγματεύσεων για το δεύτερο πακέτο στήριξης θα αφορά στο πεδίο της Υγείας, των κοινωνικών παροχών και των εργασιακών σχέσεων.
Πηγή: skai.gr