Την Τρίτη η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Την Τρίτη αρχίζει στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η συζήτηση για το νέο προϋπολογισμό, με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα που να μειώνουν το εισόδημα των πολιτών, εφόσον εφαρμοστούν αυτά που έχουν ψηφιστεί.

Ο προϋπολογισμός του 2012, που βασίζεται στο κούρεμα των ομολόγων και σε επιβαρύνσεις 10 δισ. ευρώ από φόρους και περικοπές δημοσίων δαπανών, προβλέπει περιορισμό του ελλείμματος στο 5,4% του ΑΕΠ, μείωση του δημόσιου χρέους κατά 43 δισ. ευρώ, πρωτογενές πλεόνασμα 2,4 δισ. για πρώτη φορά, ύφεση 2,8% και ανεργία 17,1%.

Εν τω μεταξύ «Δε θα χρειαστούν άλλα μέτρα, εάν εφαρμοστούν όσα έχουν ήδη αποφασιστεί» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας σε συνέντευξη τύπου την περασμένη εβδομάδα το σχέδιο του προϋπολογισμού.

Η ΝΔ δεν θα αμφισβητήσει τον προϋπολογισμό διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής του τομέα Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας.

Για προϋπολογισμό «πτώχευσης και φοροεξόντωσης του λαού, κατακρεούργησης των Ασφαλιστικών Ταμείων και των κοινωνικών δαπανών» κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Τα επόμενα χρόνια θα είναι πιο δύσκολα και από αυτά που περάσαμε, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.

Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των αδύναμων στρωμάτων, την ανάσχεση της ανεργίας και την εκκίνηση της αναπτυξιακής και παραγωγικής διαδικασίας ζητά η Δημοκρατική Αριστερά.

Πηγή: skai.gr