Κλείσιμο

Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση διεξαγωγή του προαναγγελθέντος δημοψηφίσματος.

«Θα βοηθούσε πολύ εάν μπορούσε να αποσαφηνιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ποιόν δρόμο θέλει να ακολουθήσει η Ελλάδα», λεει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Hamburger Abendblatt. «Εκτιμούμε ότι η Ελλάδα έχει συναίσθηση της ευθύνης της και ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τα μέτρα που ελήφθησαν από κοινού και ομόφωνα».

Σε άλλη συνέντευξή του προς την γερμανική έκδοση των Financial Times, o υπ. Οικονομικών της Γερμανίας τάσσεται υπέρ της συνέχισης της βοήθειας προς την Ελλάδα. «Έλεγα πάντα ότι εάν η Ελλάδα θέλει να επωμιστεί το βάρος και τις δυσκολίες των προγραμμάτων βοήθειας και των μεταρρυθμίσεων, εάν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, τότε θα τη στηρίζουμε».

Παράλληλα εμφανίζεται βέβαιος για τη θετική έκβαση του δημοψηφίσματος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εμπιστεύεται «τη δύναμη των επιχειρημάτων». Το 2ο πακέτο βοήθειας που αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα «προσφέρει την καλύτερη εγγύηση (…) για να σταθεί και πάλι η χώρα μόνη της στα πόδια της. Εκτιμώ ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί και θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει».
Πηγή: Πηγή: Deutsche Welle