Κλείσιμο

Έκτακτη σύνοδος για την Ελλάδα στις Κάννες

Έκτακτη σύνοδος για την Ελλάδα, πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη στις Κάννες, με τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου, μια μέρα πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της G20. Θα προηγηθεί δείπνο εργασίας μεταξύ Μερκελ, Σαρκοζί, Ρομπάι, Μπαρόζο, Γιουνκέρ και Λαγκάρντ.

Η πρωτοβουλία για το ταξίδι Παπανδρέου στις Κάννες φαίνεται ότι ανήκει στον γάλλο πρόεδρο, που ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να εξηγήσει την απόφασή του να θέσει τη συμφωνία των Βρυξελλών σε δημοψήφισμα και να τους ενημερώσει για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας.

Το συντομότερο δυνατόν θα γινει το δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση, αποφάσισε το υπουργικό Συμβούλιο, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα, μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση.

Η Αθήνα έχει την εμπιστοσύνη της κοινότητας

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοίνωσαν στις Βρυξέλλες ότι η ΕΕ έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, όπως έχει συμφωνήσει με την ευρωζώνη και την διεθνή κοινότητα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος έχουν «ληφθεί υπόψη». Χέρμαν βαν Ρομπέι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δηλώνουν πεπεισμένοι ότι τα συμφωνηθέντα στη Σύνοδο Κορυφή της 26ης Οκτωβρίου είναι «ό,τι καλύτερο» για την Ελλάδα.

«Ιστορική ευκαιρία» η συμφωνία των Βρυξελλών

Αφοσιωμένος στην εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου παρά τις εξελίξεις στην Ελλάδα δήλωσε στην τηλεόραση του BBC ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα.

Παραδέχθηκε ότι η εξαγγελία δημοψηφίσματος από το Γιώργο Παπανδρέου τού προκάλεσε έκπληξη, αλλά όπως πρόσθεσε η ενασχόληση με την ελληνική κρίση ούτως ή άλλως είναι σαν να βρίσκεται κανείς σε τρενάκι του λούνα παρκ.
Πηγή: skai.gr