Μorgan Stanley: Η αναδιάρθρωση 50% δεν είναι αρκετή

Ο Joachim Fels, επικεφαλής του Global Economics Team της Morgan Stanley κληθείς από τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Θάνο Δημάδη να σχολιάσει στο συνέδριο του Economist στη Νέα Υόρκη την εκτεταμένη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είπε χαρακτηριστικά: "Η Ελλάδα θα χρειαστεί το λιγότερο δέκα χρόνια για να ξαναβγεί στις αγορές. Είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να βγει στις αγορές ακόμα και με ένα χρέος της τάξεως του 120%. Εκτιμώ ότι σύντομα θα χρειαστεί μία ακόμα μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους καθώς αυτή που αποφασίστηκε δε θα αποδειχθεί αρκετή".

Και πρόσθεσε ότι "οι Ευρωπαίοι έκαναν έναν σημαντικό βήμα με τις πρόσφατες αποφάσεις τους, δεν έκαναν όμως ένα άλμα, όπως αυτό που περιμέναμε. Είναι εύκολο να ανακοινώνουν τις αποφάσεις, αλλά είναι δύσκολο να αποδείξουν ότι μπορούν να τις εφαρμόσουν στο σύνολό τους".

Ο εκπρόσωπος της Morgan Stanley είπε επίσης ότι "η επέκταση ή μη της κρίσης στης ευρωζώνη θα εξαρτηθεί από την ουσιαστική εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων που πρέπει να προχωρήσουν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και την Ιταλία, την Ισπανία".

"Η επιτυχής επέκταση του PSI είναι η μόνη λύση για να βοηθηθεί πραγματικά η Ελλάδα να καταστήσει το δημόσιο χρέος της βιώσιμο" είπε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του IMF Min Zhu, απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια του πάνελ του Economist.
Πηγή: skai.gr