Σύνοδος Κορυφής χωρίς Ecofin

Ακυρώνεται η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) το οποίο είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Τετάρτη, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Πηγή της ΕΕ δήλωσε στο Reuters ότι το Ecofin ακυρώνεται καθώς δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες των θεμάτων που θα συζητούνταν.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι πριν από τη Σύνοδο Κορυφής θα συναντηθούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενώ δεν αποκλείεται το Ecofin να διεξαχθεί τις επόμενες μέρες, προκειμένου να συζητηθούν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι είπε από την πλευρά του στο πρακτορείο ότι οι υπουργοί Οικονομικών του Ecofin ενδέχεται να συναντηθούν τις επόμενες μέρες. Είπε ακόμα ότι δεν έχει προγραμματιστεί νέα Σύνοδος Κορυφής.

Την Τετάρτη θα διεξαχθεί η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ όπου μεταξύ άλλων οι ηγέτες της ΕΕ θα αποφασίσουν για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης της Ευρωζώνης EFSF
Πηγή: skai.gr