Προτροπές από Βαν Ρομπέι και Μπαρόζο προς τη Σλοβακία

Σε προτροπές προς τη Σλοβακία για τη σύντομη υπερψήφιση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) προέβησαν ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπέι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Μια ημέρα μετά την καταψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου από τη σλοβακική βουλή οι Μπαρόζο και Ρομπέι εμφανίζονται βέβαιοι ότι οι αρχές της Σλοβακίας συνειδητοποιούν πλήρως τη σημασία του ευρωπαϊκού μηχανισμού στη σταθερότητα της ευρωζώνης.

«Πιστεύουμε πως οι αρχές και το κοινοβούλιο της Σλοβακίας έχουν πλήρη επίγνωση της κρίσιμης σημασίας για ενισχυμένο και πιο ευέλικτο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να διαφυλαχθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ», τονίζουν οι δύο άνδρες, προσθέτοντας πως είναι προς το συμφέρον όλων των χωρών της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένου του σλοβακικού λαού.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πρόεδροι κάλεσαν όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου της Σλοβακίας να ξεπεράσουν τις μικροπολιτικές τοποθετήσεις και να αδράξουν την ευκαιρία ώστε να εξασφαλιστεί η άμεση έγκριση της συμφωνίας.
Πηγή: skai.gr