Νέα μέτρα 7 δισ. φέρνει ο νέος προϋπολογισμός (upd)

Την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, καθώς και τη μείωση του αφορολόγητου στον υπολογισμό του φόρου ακίνητης περιουσίας, προβλέπει- μεταξύ άλλων- το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 που κατατέθηκε στη Βουλή.

Με το προσχέδιο η κυβέρνηση εκτιμά ότι το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης στο τέλος του 2012 θα έχει διαμορφωθεί στο ιλιγγιώδες ύψος του 181,8% του ΑΕΠ ξεπερνώντας 391 δισ. ευρώ.

Συνολικά ο νέος προϋπολογισμός περιλαμβάνει επιπλέον μέτρα 7,1 δισ ευρώ, στα οποία εντάσσονται η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, οι μειώσεις σε συντάξεις καθώς και η εξίσωση του ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, το οποίο θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου του 2012.

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει ύφεση 2,5% για το 2012, αύξηση της ανεργίας στο 16,4%, περαιτέρω μείωση των επενδύσεων κατά 4% καθώς και μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 3,8%.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι με τα μέτρα που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός διασφαλίζεται η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2012, ενώ ολοκληρώνεται μία πυκνή και δύσκολη προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Η δημοσιονομική προσαρμογή, όπως και η εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας απέναντι στους θεσμικούς της εταίρους για την αποφασιστική προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβε τον Ιούλιο η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα», προσθέτει ο κ. Βενιζέλος.

Περιεχόμενα
Εισαγωγή
Κεφάλαιο 1
Κεφάλαιο 2
Κεφαλαίο 3
Κεφάλαιο 4
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης