Κλείσιμο

Φέκτερ: Έκτη δόση στην Ελλάδα μόνο με τη συναίνεση του ΔΝΤ

Μόνο με τη συναίνεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα καταβληθεί η έκτη δόση της βοήθειας στην Ελλάδα προειδοποίησε τη Δευτέρα η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.

Η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, που υποστήριξε την Κυριακή ότι η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην εκταμίευση της έκτης δόσης, σε νεότερη συνέντευξή της στην εφημερίδα Welt (θα κυκλοφορήσει την Τρίτη) υπογραμμίζει ότι εάν δεν συναινέσει το Ταμείο, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν θα πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης και δεν θα έχουν τηρηθεί οι όροι της συμφωνίας από την ελληνική πλευρά. «Σε αυτή την περίπτωση οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σαν να είναι όλα εντάξει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Μαρία Φέκτερ υποστηρίζει ότι την ίδια ώρα ότι οι χώρες της ευρωζώνης εργάζονται προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του EFSF. Οι ειδικοί εξετάζουν διάφορους τρόπους ενίσχυσης του ταμείου μέσω ενός μοχλού ή άλλων μέτρων, λέει η αυστριακή υπουργός χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των συζητήσεων. Διευκρίνισε ωστόσο ότι στην παρούσα φάση δεν συζητείται το ενδεχόμενο αύξησης των εγγυήσεων που παρέχουν οι χώρες της ευρωζώνης στο πλαίσιο του EFSF.
Πηγή: skai.gr