Ξυνίδης: Ο ιδιωτικός τομέας έμαθε να επιβιώνει με επιδοτήσεις

Στη σκιά της οικονομικής κρίσης και των σημαντικών προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πάρα πολλές επιχειρήσεις, έγιναν την Παρασκευή το βράδυ τα εγκαίνια της 13ης KAVALAEXPO 2011 που διοργανώνει το Επιμελητήριο στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό - συνεδριακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης που παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης μαζί με τους συναδέλφους του, τον υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Μαγκριώτη και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Δριβελέγκα, θέλησαν να δώσουν έναν τόνο αισιοδοξίας επισημαίνοντας ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει πολλές και μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης και αυτό φαίνεται από τον αυξημένο αριθμό εξαγωγών προς την Ευρώπη και τις τρίτες χώρες.

Ωστόσο, ο κ. Ξυνίδης απευθυνόμενος προς τον επιχειρηματικό κόσμο της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης αναφέρθηκε στο τέλος της επιδοτούμενης επιχειρηματικότητας.

«Ο ιδιωτικός τομέας έμαθε όλα αυτά τα χρόνια να επιβιώνει χάρη στις επιδοτήσεις», τόνισε ο κ. Ξυνίδης και συμπλήρωσε, «αυτή η λογική των επιχορηγήσεων δεν μας οδήγησε πουθενά» . Σημείωσε ότι οι εκθέσεις πρέπει να γίνονται γιατί υπάρχουν επιχειρήσεις που κάνουν ένα μεγάλο αγώνα, ενώ κλείνοντας, ανάφερε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μια νέα γενιά μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς και θα στηρίζεται στις δικές τις δυνάμεις.

Στη φετινή 13η KAVALAEXPO 2011 που θα ολοκληρωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 συμμετέχουν συνολικά 170 εκθέτες από την Ελλάδα και χώρες της Βαλκανικής που παρουσιάζουν προϊόντα, υπηρεσίες και ποικίλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Πηγή: skai.gr