Τρισέ: Συστάσεις στην Ελλάδα - Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ισπανία

Συστάσεις προς την Ελλάδα να εφαρμόσει πιστά το οικονομικό της πρόγραμμα και να πετύχει όλους τους στόχους που έχουν τεθεί απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην οικονομική εφημερίδα Expansion.

Αναφερόμενος στην Ισπανία τονίζει ότι «θα πρέπει να συνεχίσει να εστιάζει ιδιαίτερα την προσοχή της στην αποφασιστική εφαρμογή νέων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με στόχο να επιτύχει την εν δυνάμει υψηλότερη δυνατή ανάπτυξη, να βελτιώσει την παραγωγικότητά της και να είναι σε θέση να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών».

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσθηκαν στον τραπεζικό τομέα, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ δηλώνει: «Η κατάσταση του τραπεζικού τομέα έχει βελτιωθεί σημαντικά, αλλά πρέπει να παραμένουμε διαρκώς προσεκτικοί».

«Κάθε μήνα, το συμβούλιο των κυβερνητών της ΕΚΤ απευθύνει έκκληση προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους, να μην διανέμουν μερίσματα, να είναι επιφυλακτικές και μετριοπαθείς ως προς την καταβολή μπόνους και να προσφεύγουν στην στήριξη των κυβερνήσεων εάν παραστεί ανάγκη», υπενθυμίζει.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάλεσε επίσης, στην ετήσια έκθεσή του για την Ισπανία, η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου, τη Μαδρίτη να λάβει συμπληρωματικά μέτρα για την δημοσιονομική της ανάταξη, εκτιμώντας ότι η ισπανική οικονομία παραμένει αντιμέτωπη «με σοβαρούς κινδύνους επιδείνωσης».

Το ΔΝΤ πρότεινε συγκεκριμένα νέες «τολμηρές» μεταρρυθμίσεις στον τομέα της αγοράς εργασίας.
Πηγή: skai.gr