Διπλό «δώρο» από Μπαρόζο για 6η δόση και ευρωομόλογο

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εκτίμησε ότι η 6η δόση προς την Ελλάδα θα πρέπει να εκταμιευτεί, καθώς η
Υπέρ της εκταμίευσης της 6ης δόσης στην Ελλάδα φαίνεται να τάσσεται ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, όπως προκύπτει από την τελευταία ενημέρωση και συζήτηση στο κολέγιο των Επιτρόπων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής αναγνωρίζει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί, αφού – όπως τονίζει – η Ελλάδα δεν έχει ανταποκριθεί στους στόχους της. Ωστόσο εκτιμά ότι η 6η δόση προς τη χώρα θα πρέπει να εκταμιευτεί, καθώς η ευρωζώνη δε θα είναι σε θέση να ελέγξει τις συνέπειες μίας χρεοκοπίας μέλους της.

Ταυτόχρονα, ο Μπαρόζο επιβεβαίωσε ότι η Κομισιόν θα παρουσιάσει σύντομα προτάσεις για την έκδοση ευρωομολόγων. Έσπευσε πάντως να προλάβει τυχόν «ενθουσιασμούς» λέγοντας ότι η έκδοση ευρωομολόγου «δεν θα φέρει άμεση λύση σε όλα τα προβλήματα» που αντιμετωπίζει η ζώνη του ευρώ. Το ευρωομόλογο, για το οποίο γίνεται λόγος εδώ και αρκετούς μήνες, «θα αποτελέσει μέρος μιας συνολικής προσέγγισης για την περαιτέρω οικονομική και πολιτική ενοποίηση», της Ευρώπης, είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Από την πλευρά του ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ζαν Λεονετί, δήλωσε ότι δε θα υπάρξει ούτε χρεοκοπία της Ελλάδας, ούτε έξοδος από την ευρωζώνη, ενώ σχολιάζοντας την ανακοίνωση του οίκου Moody’s για την υποβάθμιση δύο γαλλικών τραπεζών, είπε ότι οι γαλλικές τράπεζες δε διατρέχουν κίνδυνο.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, είπε ότι όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες και ο Μπαρόζο θέλουν να ανακάμψει η Ελλάδα και τόνισε ότι οι εμπειρογνώμονες που θα έρθουν στην χώρα μας για ένα χρόνο, θα βοηθήσουν συμβουλευτικά για να "τρέξουν" πιο γρήγορα οι επενδύσεις.
Πηγή: skai.gr