Ρέσλερ: Μικρή η αποφασιστικότητα της Ελλάδας

Την επιθυμία του Βερολίνου να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Ρέσλερ, καυτηριάζοντας ωστόσο τη μέχρι σήμερα στάση της Αθήνας στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων.

«Κοινός μας στόχος είναι η σταθερότητα του ευρώ και επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το άρθρο του γερμανού υπουργού Οικονομίας, όπου αναφέρει πως η συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν αποτελεί πλέον ταμπού προκαλώντας αίσθηση στη χώρα μας. Όμως, «η Ελλάδα προφανώς εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της με μικρή αποφασιστικότητα» έσπευσε να προσθέσει με νόημα.

«Η Γερμανία περιμένει από την Ελλάδα να κάνει τα πάντα για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» διαμήνυσε από την πλευρά του ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ. «Η Τρόικα, η οποία αποτελείται από εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα είναι ο μόνος κριτής» πρόσθεσε.

«Έχουμε μία σαφή γραμμή για Ελλάδα, να βοηθήσουμε με πολύ αυστηρούς όρους» μεταρρύθμισης της χώρας, επισήμανε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Πηγή: skai.gr