Ομπάμα: Την επόμενη εβδομάδα τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος

Την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να ανακοινώσει τις προτάσεις του για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού.

«Την επόμενη εβδομάδα, θα απευθυνθώ στο έθνος για το σχέδιο δημιουργίας θέσεων εργασίας και για τη μείωση του ελλείμματός μας, ένα σχέδιο που θέλω να δω να υπερψηφίζεται στο Κογκρέσο» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Στο μεταξύ, οι επικεφαλής της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) εκτίμησαν ότι η νομισματική πολιτική μπορεί ακόμη να «συνεισφέρει σημαντικά» στη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασής τους στις 9 Αυγούστου, τα οποία δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

«Η πλειοψηφία των μελών» της Επιτροπής για τη νομισματική πολιτική της Fed πιστεύει ότι η νομισματική πολιτική μπορεί ακόμη να «συνεισφέρει σημαντικά» στην επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων σχετικά με τη διπλή αποστολή της κεντρικής τράπεζας η οποία συνίσταται στη διασφάλιση της πλήρους απασχόλησης και στη σταθερότητα των τιμών, αναφέρει το έγγραφο των πρακτικών.

Το έγγραφο υπογραμμίζει ακόμη ότι κατά την συνάντηση αυτή συζητήθηκαν ορισμένα πιθανά πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της ανάκαμψης.


Πηγή: skai.gr