Alpha Bank: Καθαρά κέρδη 14 εκατ. ευρώ για το α’ εξάμηνο

Καθαρά κέρδη ύψους 14 εκατ. ευρώ - εξαιρουμένων των ζημιών απομειώσεως των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου - μετά από προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου 532 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε για το α’ εξάμηνο του 2011 η Alpha Bank. Οι προβλέψεις απομειώσεως ως ποσοστό του μέσου όρου των χορηγήσεων ανήλθαν σε 209 πόντους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν:
- Το καθαρό έσοδο τόκων ανήλθε σε 879,4 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 4,1%, ως συνέπεια του μειωμένου όγκου των χορηγήσεων.

- Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο αυξήθηκε κατά 20 πόντους το β' τρίμηνο σε 2,8%, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ανατιμολογήσεως των στοιχείων του ενεργητικού, καθώς και της μειώσεως του κόστους των καταθέσεων.

- Το λειτουργικό κόστος περιορίσθηκε κατά 2,6%, σε ετήσια βάση σύμφωνα με το πρόγραμμα περιορισμού των δαπανών. Ο δείκτης έξοδα προς έσοδα μειώθηκε κατά 60 πόντους σε 49,8%.

- Το αποτέλεσμα προ προβλέψεων παρέμεινε σταθερό σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε σε 559,8 εκατ. ευρώ έναντι 562 εκατ. ευρώ κατά το α' εξάμηνο του 2010.

- Ζημίες απομειώσεως Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 539 εκατ. ευρώ μετά από φόρους.

- Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 14 εκατ. ευρώ μετά από προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου 532 εκατ. ευρώ. Οι προβλέψεις απομειώσεως ως ποσοστό του μέσου όρου των χορηγήσεων ανήλθαν σε 209 πόντους.
Πηγή: skai.gr