Κλείσιμο

Εκδίδεται η εγκύκλιος για το ΦΠΑ στην εστίαση

Την Πέμπτη αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος για τον ΦΠΑ στην εστίαση, η οποία και θα εφαρμοστεί μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε και θα επανεξεταστεί στο πλαίσιο του νέου ενικού φορολογικού συστήματος.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο μέτρο έπρεπε να ληφθεί, όπως και τα υπόλοιπα του Μεσοπρόθεσμου, ώστε να προκύψουν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.

Παράλληλα απέρριψε τα σενάρια περί λήψης πρόσθετων μέτρων, ενώ εκτίμησε ότι το Μεσοπρόθεσμο αρκεί και μπορεί να οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων.

Όσον αφορά στις διαβουλεύσεις με την τρόικα, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι στη ρητορική του υπουργείου Οικονομικών δεν υπάρχει ο όρος «επαναδιαπραγμάτευση», καθώς – όπως είπε – «η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και θα πρέπει να τις τηρήσουν και οι εταίροι της χώρας».

Αναφορικά με τους φοροφυγάδες και τους μεγαλοοφειλέτες, σημείωσε ότι δεν συμφωνεί να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα τους, αλλά να επιβληθούν κυρώσεις. «Είναι αναγκαίο, είπε, ο επώνυμος φοροφυγάς να τιμωρηθεί παραδειγματικά».
Πηγή: skai.gr