Σ. Λαμπρινίδης: Αντίδοτο στην κρίση η οικονομική και επιχειρηματική εξωστρέφεια

“Η οικονομική και επιχειρηματική εξωστρέφεια είναι το αντίδοτο στην κρίση”, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, υποδεχόμενος, νωρίτερα σήμερα, στο γραφείο του, τους προέδρους τριών ελληνικών εξαγωγικών φορέων, του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Δημήτρη Λακασά, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Αλκιβιάδη Καλαμπόκη, καθώς και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου της Eurobank EFG Νικόλαο Καραμούζη.

Η αύξηση των εξαγωγών και η προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα είναι δυο μεγάλες προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση παράλληλα με την εξυγίανση των δημοσιονομικών, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011 υπήρξε μια εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών, υπογραμμίζοντας ότι “είναι ευθύνη μας, είναι ευθύνη του κράτους, να κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύσει αυτή την τάση”.

Όπως τόνισε ο κ. Λαμπρινίδης, το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, με το δίκτυο των πρεσβειών που διαθέτει ανά τον κόσμο και χαρακτήρισε “συναγωνιστές” σε αυτή την προσπάθεια τους σημαντικότερους εξαγωγικούς φορείς της χώρας, μαζί με τους οποίους, καθώς και με την πολύτιμη υποστήριξη της Eurobank, υλοποιείται από τις αρχές του χρόνου ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με την επωνυμία “Go International”.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και στη σύναψη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών, μέσω μιας σειράς εκδηλώσεων και διμερών επιχειρηματικών επαφών.

“Δεν μένουμε στα λόγια, δεν κάνουμε εκδηλώσεις βιτρίνας, προχωράμε μπροστά, και με αποτελέσματα απτά, συμβάλουμε ώστε η ελληνική επιχειρηματική παρουσία να ανακτήσει τον δυναμισμό της στην ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.
Πηγή: skai.gr