Γερμανία: Νέα άρνηση των ευρωομολόγων από τον υπουργό οικονομίας Ρέσλερ

Νέα άρνηση των ευρωομολόγων έρχεται από τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ. "Τα ευρωομόλογα είναι ένα κακό σινιάλο προς τις εθνικές οικονομίες που αποτυγχάνουν στους στόχους τους. Η κάλυψη των κινδύνων άλλων χωρών με τα ευρωομόλογα θα είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την άνοδο των γερμανικών επιτοκίων. Αυτό θα είχε δραματικές συνέπειες για την ανάπτυξη στη χώρα μας", εξηγεί ο υπουργός, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο Ρέσλερ αποστασιοποιείται επίσης από την πρόταση για μια οικονομική κυβέρνηση της ευρωζώνης που διατυπώθηκε την Τρίτη από την καγκελάριο και τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. "Η οικονομική πολιτική της Γερμανίας θα ασκείται από το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας", λεει ο Ρέσλερ, "για να βάλουμε ένα τέλος σε οποιαδήποτε παρεξήγηση". Οι σχολιαστές στη Γερμανία εκτιμούν ομόφωνα πως το σημαντικό ρόλο στην οικονομική πολιτική έχει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μέλος της CDU (Χριστιανοδημοκρατική Ένωση) της Μέρκελ, και όχι ο Ρέσλερ.

Χθες Παρασκευή ο Ρέσλερ, το κόμμα του οποίου βρίσκεται χαμηλά στις δημοσκοπήσεις, φάνηκε πολύ επιφυλακτικός όσον αφορά τη θέσπιση ενός ευρωπαϊκού φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, όπως προτείνουν το Παρίσι και το Βερολίνο.

Πηγή: skai.gr