Συζητήσεις στην Ε.Ε. για το θέμα των εγγυήσεων

H συμφωνία Ελλάδας - Φινλανδίας στο θέμα των εγγυήσεων που προβλέπονται από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Eurogroup της 21ης Ιουλίου εξετάζεται από τις χώρες - μέλη της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του αρμόδιου επιτρόπου Ολι Ρεν, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι σχετικές συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει στο επίπεδο του Συμβουλίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Αμαντέου Αλταφάζ είπε ότι οι συζητήσεις αυτές διεξάγονται προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι αντανακλούν το πνεύμα της απόφασης της 21ης Ιουλίου και ότι δεν εισάγουν στοιχεία στρέβλωσης της συμφωνίας.

Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη πλήρους και ταχείας εφαρμογής της συμφωνίας, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η εισαγωγή νέων προϋποθέσεων και υπερβολικών εγγυήσεων στο θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Όπως τόνισε, στόχος είναι όλες οι πτυχές να έχουν αποσαφηνιστεί έως το τέλος Αυγούστου, χωρίς, όμως, να υπάρχουν καταληκτικές προθεσμίες.

Ερωτηθείς αν μετά τη Φινλανδία υπάρχουν κι άλλες χώρες που έχουν υποβάλει ανάλογα αιτήματα, ο Α. Αλταφάζ είπε ότι πρόκειται για υποθετικά σενάρια, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν παρόμοια επίσημα αιτήματα.
Πηγή: skai.gr