Δεν εμπιστεύονται Μέρκελ – Σαρκοζί οι πολίτες των δύο χωρών

Η πλειοψηφία των Γερμανών αμφιβάλλουν για την ικανότητα της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Στην ερώτηση σχετικά με το βαθμό εμπιστοσύνης στην ικανότητα της Άγγελα Μέρκελ και της γερμανικής κυβέρνησης να διαχειριστούν την οικονομική κρίση, το 55% των ερωτηθέντων απαντούν ότι έχουν «λίγη εμπιστοσύνη» και το 20% «καθόλου εμπιστοσύνη», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Infratest dimap.

Μόνο το 19% έχουν «μεγάλη εμπιστοσύνη» και το 3% «πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη», ενώ το 3% «δεν απαντά», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις 16 και 17 Αυγούστου, δηλαδή την ημέρα της γαλλο-γερμανικής συνάντησης κορυφής στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Γερμανοί έχουν ακόμη λιγότερη εμπιστοσύνη στον Νικολά Σαρκοζί και τη γαλλική κυβέρνηση για την επίλυση της κρίσης: το 63% των ερωτηθέντων απαντούν ότι έχουν «λίγη εμπιστοσύνη» και το 20% «καθόλου εμπιστοσύνη». Μόνο το 15% έχουν «μεγάλη εμπιστοσύνη» και το 2% «δεν γνωρίζουν».
Πηγή: skai.gr