Αλλαγές στα φορολογικά – Έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα

Τη Δευτέρα 1η Αυγούστου πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Με βάση τις προτάσεις που θα υποβληθούν κατά τη διαδικασία του διαλόγου, το υπουργείο Οικονομικών θα καταλήξει στις αλλαγές οι οποίες θα αφορούν στο σύνολο του φορολογικού συστήματος. Ειδικότερα, οι αλλαγές θα αφορούν στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, τις φοροαπαλλαγές οι οποίες θα επανεξεταστούν, τη φορολογία επιχειρήσεων στην κατεύθυνση της μείωση της όπως και αλλαγές στη φορολογία ακινήτων.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει το νομοσχέδιο με όλες τις αλλαγές το φθινόπωρο.

Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η συνάντηση γίνεται ύστερα από αίτημα της κ. Παπαρήγα.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Περισσό, η κ. Παπαρήγα θα ζητήσει από τον υπουργό να την ενημερώσει για τα ζητήματα που σχετίζονται με την πορεία της κρίσης, του χρέους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ακόμα, την Τρίτη αναμένεται στη χώρα ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Μιγκέλ Άνχελ Γκουρία, ο οποίος θα παρουσιάσει, μαζί με τον κ. Βενιζέλο, την έκθεση για την ελληνική οικονομία.

Η παρουσίαση της έκθεσης θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, την Τρίτη 2 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά (Αιόλου 82- 84).

Στην εκδήλωση αυτή θα παραστούν, μεταξύ άλλων, επιστήμονες που έχουν διατελέσει πρόεδροι του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και προκάτοχοι του κ. Γκουρία στον ΟΟΣΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται, ότι η συγκεκριμένη έκθεση του ΟΟΣΑ εμπεριέχει «πολλά θετικά μηνύματα για την πραγματική οικονομία στην Ελλάδα και ο κ. Γκουρία θέλησε να την παρουσιάσει ο ίδιος στην Αθήνα, σε μια στιγμή που είναι ακόμα πολύ «ζωντανό» το θέμα της εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου».

Στο μεταξύ, Ομάδα Κρούσης (Task Force for Greece) που θα αναλάβει, με εντολή της Κομισιόν, το έργο του συντονισμού, της παρακολούθησης και της παροχής τεχνικής και κάθε άλλης βοήθειας προς την κυβέρνηση - στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου - συστήνεται το προσεχές διάστημα.
Πηγή: skai.gr