Α. Ζωηρού για αποκρατικοποιήσεις: Δε συναινούμε σε ξεπούλημα

Οι στόχοι του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας είναι φιλόδοξοι, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή On line η Άννα Ζωηρού, εντεταλμένη σύμβουλος, η οποία προτάθηκε από το ΛΑΟΣ.

Η κα. Ζωηρού τόνισε βέβαια ότι διανύουμε μία πολύ δύσκολη κοικωνικοοικονομική κατάσταση, στην οποία οδήγησαν λανθασμένες ενέργειες προηγούμενων κυβερνήσεων.

Τόνισε ότι οι αποκρατικοποιήσεις έχουν νόημα αν είναι βιώσιμο το δημόσιο χρέος, κάτι που απαιτεί την ανάπτυξη και το σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον.

Αναφερόμενη στους στόχους του Ταμείου, σημείωσε ότι το θέμα δεν είναι μόνο το «να προλάβουμε, αλλά και να προχωρήσουμε στην καλύτερη εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος».

Εξήγησε ότι συμμετέχει στο Ταμείο παρόλο που ο ΛΑΟΣ καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό νόμο, καθώς «αυτό δε σημαίνει ότι θέλουμε να γίνονται τα πράγματα χωρίς εμάς και θέλουμε να προλάβουμε να αλλάξει μία κατάσταση, αν χρειαστεί».

Υπογράμμισε ότι ο ΛΑΟΣ δεν πρόκειται να συναινέσει σε περιπτώσεις που το τίμημα είναι χαμηλότερο της πραγματικής αξίας.

«Δε συναινούμε σε ξεπούλημα, αυτό είναι ξεκάθαρο» τόνισε η κα. Ζωηρού.

Επεσήμανε ότι οι πρώτες αποκρατικοποιήσεις αφορούν στην πώληση αδείας κρατικών λαχείων και την επέκταση σύμβασης κρατικού αερολιμένα.
Πηγή: skai.gr