Όχι άλλη βοήθεια στην Ελλάδα, λένε οι αναδυόμενες οικονομίες στο ΔΝΤ

Εκπρόσωποι των μεγαλύτερων αναδυόμενων οικονομιών ζήτησαν από το ΔΝΤ να μην συνεχίσει να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, όπως αναφέρει άρθρο των Financial Times.

Πολλές κυβερνήσεις μη ευρωπαϊκών χωρών προειδοποίησαν το ΔΝΤ «για το ρίσκο που αναλαμβάνει». Ο διευθυντής του ΔΝΤ της Βραζιλίας Νογκέιρα Μπατίστα, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου των 24 ισχυρών, που χειρίζεται τις καθημερινές εργασίες του ΔΝΤ, πιστεύει ότι τα μέτρα λιτότητας της Ελλάδας είναι υπερβολικά αυστηρά και ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους από τις ευρωπαϊκές τράπεζες δεν είναι επαρκής, στο βαθμό που έγινε.

«Η Ελλάδα δεν περνάει εύκολα», δήλωσε στους Financial Time, τονίζοντας ότι η κατάσταση μέχρι στιγμής ωφελεί την πλειοψηφία των Ευρωπαίων δανειστών της Ελλάδας.

Η εφημερίδα παραθέτει ακόμη δήλωση του Ινδού Αρβίντ Βιρμάνι, ο οποίος ανέφερε ότι η συμφωνία της ευρωζώνης αντιμετωπίζει μια βραχυπρόθεσμη έλλειψη ρευστότητας όμως αφήνει την Ελλάδα με ένα ογκώδες και μη βιώσιμο χρέος, που αποτελεί απειλή για μελλοντικά defaults.

Πηγή: skai.gr