Κλείσιμο

Δεσμεύτηκαν να συμμετέχουν στο δεύτερο πακέτο βοήθειας οι γαλλικές τράπεζες

Οι γαλλικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες δεσμεύτηκαν να συμμετέχουν στο νέο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας καλύπτοντας το σύνολο της έκθεσής τους σε ελληνικά ομόλογα με ημερομηνία λήξης έως το 2020, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν. Το ύψος της συμμετοχής τους θα ανέρχεται δηλαδή στα 15 δισ. ευρώ, όπως εξήγησε ο υπουργός.

Μετά από συνάντηση που είχαν οι μεγαλύτερες γαλλικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες με το διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νογιέρ, και άλλους εκπρόσωπους ρυθμιστικών αρχών, ο κ. Μπαρουάν ανακοίνωσε μέσα από συνέντευξη τύπου ότι τα γαλλικά ιδρύματα σκοπεύουν να συμμετέχουν στο δεύτερο πακέτο βοήθειας όπως συμφωνήθηκε την 21η Ιουλίου.

Πέρυσι, οι γαλλικές τράπεζες είχαν συμφωνήσει να κρατήσουν τα ελληνικά ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους συμμετέχοντας, έτσι, στο πρώτο πακέτο βοήθειας, υπενθύμισε ο κ. Μπαρουάν.

Η κίνηση αυτή «επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα του γαλλικού χρηματοπιστωτικού τομέα να συμμετέχει πλήρως στην διασφάλιση της σταθερότητας της ευρωζώνης», σημείωσε ο ίδιος.
Πηγή: skai.gr