Κλείσιμο

Τη συμμετοχή του εμπορίου στα αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ ζητά η ΕΣΕΕ

Συμμετοχή του εμπορίου στα αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ διεκδικεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοίδη.

Η ΕΣΕΕ κάνει λόγο για «πολιτική αποκλεισμού» των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων από όλα τα προγράμματα και τα νέα μέτρα στήριξης, που λαμβάνονται, και σημειώνει ότι η εμπορική δραστηριότητα δεν περιλαμβάνει μόνο το λιανεμπόριο, αλλά και την εισαγωγική διαδικασία, το χονδρεμπόριο, την εφοδιαστική αλυσίδα, την τροφοδοσία της αγοράς την εμπορική αντιπροσώπευση και την εξαγωγική δραστηριότητα που ως επί το πλείστον πραγματοποιείται από εμπορικές επιχειρήσεις.

«Αντί να στηριχθούν 100 περιστασιακά εξαγωγικές επιχειρήσεις να μετατραπούν σε εξαγωγικές 100.000 εμπορικές», προτείνει η ΕΣΕΕ και ζητά η λογική των προγραμμάτων να κινείται προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των παραδοσιακών κλάδων και όχι της εξαφάνισής τους.

«Το ελληνικό εμπόριο χρειάζεται νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία ρευστότητας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των βιώσιμων επιχειρήσεων, ενώ ο αποκλεισμός κλάδων του εμπορίου από τα προγράμματα ενίσχυσης και ανάπτυξης θα οδηγήσουν την αγορά σε κατάρρευση», καταλήγει η Συνομοσπονδία.

Πηγή: skai.gr