Κατατέθηκαν οι αναδιατυπωμένοι πίνακες του Μεσοπρόθεσμου

Με την είσπραξη 300 εκατ. ευρώ από τους περίπου 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες με το τέλος επιτηδεύματος φέτος και με την περικοπή 300 εκατ. ευρώ από δαπάνες, θα καλυφθεί η «τρύπα» των 600 εκατ. ευρώ, η οποία δημιουργήθηκε μετά τις «διορθώσεις» στο θέμα των αποδείξεων.

Αυτό προκύπτει από τους αναδιατυπωμένους πίνακες των Παρεμβάσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, που συμφωνήθηκαν με την τρόικα και κατατέθηκαν στην ολομέλεια της Βουλής από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ειδικότερα,
Στο σκέλος των εσόδων:
- Επιπλέον 300 εκατ. ευρώ θα εισπραχθούν εφέτος από την «Εισαγωγή ειδικού τέλους στους ελεύθερους επαγγελματίες» (κωδικός 11.4)
Στο σκέλος των δαπανών:

- Επιπλέον 50 εκατ. ευρώ περικόπτονται με την «Παρακράτηση 11% στις λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου (εξαιρώντας ανελαστικές δαπάνες, όπως ΔΕΚΟ, ενοίκια, υπηρεσίες καθαριότητας)» (κωδικός 2.2)

- Επιπλέον 50 εκατ. ευρώ εξοικονομούνται με το «Σχέδιο Δράσης για την κατάργηση και συγχώνευση φορέων Γενικής Κυβέρνησης και μείωση των επιχορηγήσεων» (κωδικός 3.2)

- Επιπλέον 50 εκατ. ευρώ περικόπτονται με τη «Μείωση των εφάπαξ συνταξιούχων σύμφωνα με τις εισφορές» (κωδικός 8.3)

- Ποσό 50 εκατ. ευρώ εξοικονομείται από τη «Μείωση επιχορηγήσεων για ΤΑΠ- ΟΤΕ» (κωδικός 8.10)

- Επιπλέον 100 εκατ. ευρώ περικόπτονται μέσω της «Μείωσης της δαπάνης του εθνικού σκέλους του ΠΔΕ» (κωδικός 13.1).
Πηγή: skai.gr