Ραγκούσης: Έκτακτη φορολόγηση πολιτικών από το '74 και μετά

Πρόταση-σοκ έκανε ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης, για την έκτακτη φορολόγηση όσων διετέλεσαν υπουργοί, βουλευτές, διευθυντές κρατικών υπηρεσιών κ.λπ. από το 1974 και μετά, και οι οποίοι αποδεδειγμένα βρέθηκαν με σημαντική περιουσία σε καταθέσεις και ακίνητα.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση, εν όψει του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, έχει την απόλυτη υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό να προχωρήσει σε κάτι το οποίο θα δημιουργήσει μια πραγματική αίσθηση κάθαρσης, μια πραγματική αίσθηση νέμεσης», καθώς αυτό που τώρα πληρώνουν οι πολίτες είναι «η σκοτεινή πλευρά της Μεταπολίτευσης».

Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού Μεταφορών, όσοι συμμετείχαν και ευνοήθηκαν από τη μεγάλη αναπτυξιακή εξέλιξη που έζησε η χώρα από το 1974 και μετά, «πρέπει να υποστούν μια πραγματική, ουσιαστική και βαριά έκτακτη φορολόγηση της υπεραξίας που αποκόμισαν είτε μέσω κινητών είτε μέσω ακίνητων αξιών».
 
«Να υποβληθούν σε μια βαριά θυσία, η οποία πιστεύω ότι αν δεν συμβεί, τότε δεν θα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση ώστε πραγματικά να ηρεμήσει η κοινωνία, να έλθει η κοινωνική γαλήνη», ανέφερε με έμφαση ο κ. Ραγκούσης.

«Αυτοί», τόνισε, «πρέπει να υποστούν μεγαλύτερο βάρος από τους υπόλοιπους, μια έκτακτη φορολόγηση, η οποία είναι συνδυασμένη με αυτή τη μεγάλη και αναντίληπτη ιστορική πραγματικότητα της μεγάλης ανάπτυξης της Μεταπολίτευσης, αλλά η οποία όμως παρήγαγε ένα σωρό δημοσιονομικά απορρίμματα που αυτή τη στιγμή εμείς ως κυβέρνηση και η σημερινή γενιά είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε με μόνη αιτιολογική βάση ότι πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε τη χρεοκοπία της χώρας», κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: kathimerini.gr