Κάμερον: Δε θα ζητηθεί από τη Βρετανία να συνεισφέρει στο νέο πακέτο

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις πως δε θα ζητηθεί από τη χώρα του να συνεισφέρει στο νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας το οποίο συζητείται από τους Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πράγα, ο κ. Κάμερον είπε ότι ο Ευρωπαϊκής Μηχανισμός Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, ένα όργανο στο οποίο διαθέτουν κεφάλαια όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ, δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την χορήγηση νέων δανείων στην Ελλάδα.

«Έχουμε τη στήριξη πολλών άλλων κρατών γι' αυτό κι επίσης έχω λάβει διαβεβαιώσεις από άλλες χώρες, περιλαμβανομένων και των Γερμανών, ότι δε θα συμβεί αυτό, και είμαι σίγουρος ότι θα τηρήσουν αυτές τις διαβεβαιώσεις», είπε ο Κάμερον στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Τσέχο ομόλογό του Πετρ Νέτσας.

«Η Βρετανία δεν αναμίχθηκε στο πρώτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, αυτό είναι κάτι που το χειρίστηκαν οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης μετά από συζήτηση των μελών της ευρωζώνης... δεν είμαστε μέλη της ευρωζώνης, δεν έχουμε λάβει μέρος σε αυτές τις συζητήσεις καθόλου. Θα ήταν λοιπόν λάθος να μας ζητηθεί να συνεισφέρουμε τώρα», είπε ο κ. Κάμερον
Πηγή: skai.gr