Κλείσιμο

Μoody’s: Ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε υποβάθμιση της Ιταλίας

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε ότι «θα προχωρήσει, πιθανώς, σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας». Σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση των προθέσεων του Moody's, ο υπουργός Εσωτερικών της Ρώμης, Ρομπέρτο Μαρόνι, δήλωσε ότι «έχει μείνει έκπληκτος».

Ο ιταλός υπουργός και βασικό στέλεχος της Λέγκας του Βορρά, πρόσθεσε, δε, ότι «δεν έχει μεγάλη γνώση των μηχανισμών αυτών, αλλά μένει έκπληκτος από το ότι ένας τόσο σημαντικός οίκος δεν λέει «υποβαθμίζω την Ιταλία» ή «την υποβάθμισα πριν πέντε λεπτά», αλλά ίσως σε τρεις μήνες θα την υποβαθμίσουμε».

«Μέσα σε τρεις μήνες μπορούν να συμβούν τα πάντα, δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό να φέρεται, κανείς, με αυτό τον τρόπο, στέλνοντας μηνύματα στα όρια του εκφοβισμού, για το τι θα μπορούσε να προκύψει σε ένα τρίμηνο», τόνισε ο Μαρόνι.

Σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές προθέσεις και στρατηγικές της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι για την προάσπιση της οικονομικής σταθερότητας, συμπλήρωσε: «Εμείς είμαστε η ιταλική κυβέρνηση και πρέπει να προχωρήσουμε σε σημαντικές και θαρραλέες επιλογές. Με τον τρόπο αυτό, οι οίκοι αξιολόγησης θα καταλάβουν ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που κυβερνά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα που πρέπει να στείλουμε».
Πηγή: skai.gr