Κλείσιμο

«Θωράκιση» της κεφαλαιακής επάρκειας ζήτησε ο Γ. Προβόπουλος

Τη λήψη –το αργότερο έως το τέλος του έτους- μέτρων προκειμένου ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας να έχει διαμορφωθεί στο 10% για το 2012, ζήτησε την Τρίτη από τους επικεφαλής των μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Το δεύτερο ζήτημα που συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση ήταν η ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών και η εξέλιξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο κεντρικός τραπεζίτης τούς ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε πρόσληψη διεθνούς ελεγκτικής εταιρείας η οποία θα διενεργήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών με στόχο να εξεταστεί η πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η σχετική διαδικασία η οποία γίνεται με τη συνεργασία της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Ανάλογες έρευνες διενεργούνται στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Στη συνάντηση οι μετέχοντες διευθύνοντες σύμβουλοι της Εθνικής Τράπεζας της Alpha Bank , της Eurobank, της ΑΤΕbank, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της Εμπορικής Τράπεζας και της FBB κ. Απ. Ταμβακάκης, Δημ. Μαντζούνης, Νικ. Νανόπουλος, Θ. Πανταλάκης, Κλ. Παπαδόπουλος, Alain Strub και FBB Mιλτ. Δαμανάκης αντίστοιχα, ενημερώθηκαν από τον κ. Προβόπουλο για τις βασικές προβλέψεις του αναθεωρημένου Μνημονίου, οι οποίες αφορούν στο πιστωτικό σύστημα της χώρας.
Πηγή: skai.gr