Τρόικα: Εντός του Ιουλίου εκταμιεύεται η πέμπτη δόση

Πεπεισμένος ότι θα εγκριθεί το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ μετά τη μαραθώνια συνάντηση που είχε (διήρκησε πάνω από 2 ώρες) με τον έλληνα πρωθυπουργό.

«Δεν υπάρχει θέμα πτώχευσης ή εξόδου από την Ευρώπη, η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» πρόσθεσε ο κ. Γιουνκέρ. Σε λίγο η ανακοίνωση της τρόικας για την πέμπτη δόση, αναμένεται να ανακοινώσει ότι εκταμιεύεται εντός του Ιουλίου.

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση της τρόικας

Η τρόικα σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει ότι η πέμπτη δόση της βοήθειας εκταμιεύεται εντός του Ιουλίου. Θετικά ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπρόσωπους της τρίμερους ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών.

Οι συζητήσεις αφορούσαν τόσο στην αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, όσο και για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής, τις πρόσθετες παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες για την επίτευξη του στόχου του ελλείμματος για το 2011, τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την οικονομική ανάκαμψη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, τα σχετικά κείμενα θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες για την οριστικοποίηση τους και τελούν, υπό την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου πριν κατατεθούν στη Βουλή.

Την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών διαδέχθηκε έκρηξη κερδών στο Χρηματιστήριο της Αθηνάς με τον γενικό δείκτη τιμών να κλείνει με άνοδο 4,42% στις 1.333,66 μονάδες.

Αυτή την ώρα ολοκληρώνεται η συνάντηση του επικεφαλής του Γιουρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιιουνκέρ με τον έλληνα πρωθυπουργό στο Λουξεμβούργο. Εκτιμάται άτι ο κ. Γιουνκέρ ζήτησε εγγυήσεις από τον κ. Παπανδρέου.
Πηγή: skai.gr