Ο Γ. Παπαθανασίου για το έλλειμμα της Ελλάδας

Μονοψήφιος ήταν ο στόχος του ελλείμματος το 2009, παρά τις εκτιμήσεις του Γιούρογκρουπ για διψήφιο, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» , ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Παπαθανασίου.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση έλαβε μέτρα καθώς στο έγγραφο του Γιούρογκρουπ -το πρώτο τρίμηνο του 2009- αναφερόταν πως αν συνεχιστεί αυτή η τάση το έλλειμμα θα ήταν διψήφιο.

Είπε επίσης πως το έλλειμα "φούσκωσε" το τελευταίο τρίμηνο του 2009.

Υπενθυμίζεται ότι η Καθημερινή της Κυριακής αποκάλυψε ότι στις 7 Ιουλίου 2009, ο κ. Αλμούνια ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, ότι στο τέλος του έτους, το ελληνικό έλλειμμα θα ξεπερνούσε το 10% του ΑΕΠ.

Επίσης, στην έκθεση, αναφερόταν η τεράστια απόκλιση από τους στόχους του προϋπολογισμού για έσοδα και δαπάνες, ενώ οι προβλέψεις για ανάπτυξη χαρακτηρίζονταν «αβάσιμες και υπεραισιόδοξες».

Ο τότε επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης της Συνόδου των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο 08 Σεπτεμβρίου 2009, είχε επισημάνει ότι για το 2010, θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διορθωτικού χαρακτήρα μέτρα για τη συρρίκνωση του ελληνικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.

Ο Γ. Παπαθανασίου για φορολογία

Οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές είναι ένα κίνητρο για τη φοροδιαφυγή, είπε ο πρώην υπουργός. Με τον χαμηλό φορολογικό συντελεστή μειώνεις την φοροδιαφυγή είπε χαρακτηριστικά.

Τάχθηκε υπέρ της εφεδρείας στο δημόσιο και σημείωσε πως οι προσπάθειες πλέον πρέπει να στραφούν στις περικοπές των δαπανών.
Πηγή: skai.gr