Πιέσεις στην Αθήνα για μεγαλύτερη πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις από G8

Μεγαλύτερη πρόοδο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και στενότερη συνεργασία με το ΔΝΤ ζητεί από την Αθήνα η ομάδα των 8 ισχυρότερων χωρών του κόσμου (G8) σύμφωνα με ανακοίνωση του γιαπωνέζου αξιωματούχου, Τετσούρο Φουκουγιάμα.
 
Ο γραμματέας του ιαπωνικού υπουργικού συμβουλίου ανέφερε ότι το πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζουν ορισμένες χώρες της ευρωζώνης, αποτελεί κεντρικό θέμα του διαλόγου και άξονα εξελίξεων για την παγκόσμια οικονομία.

Ουδετερότητα για την υποψηφιότητα Λαγκάρντ

Οι «Οκτώ» δεν εκδηλώνουν σαφώς στήριξη στην υποψηφιότητα Λαγκάρντ για την ηγεσία του ΔΝΤ, λεει διπλωματική πηγή της ΕΕ επικαλούμενη το σχέδιο απόφασης. Το τρέχον σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος της συνόδου κορυφής της G8 δεν υποστηρίζει την Κριστίν Λαγκάρντ ως υποψήφια για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε την Πέμπτη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς διπλωματική πηγή της ΕΕ. «Στα συμπεράσματα, σύμφωνα με το τρέχον σχέδιο, δεν δηλώνεται υποστήριξη για την Λαγκάρντ», δήλωσε η πηγή, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G8 στην παραθαλάσσια γαλλική πόλη Ντοβίλ.

Η Λαγκάρντ, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα είναι υποψήφια για να αντικαταστήσει τον Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος παραιτήθηκε αυτό το μήνα από το αξίωμά του για να αντιμετωπίσει τις σε βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση. Η Λαγκάρντ πάντως έχει την υποστήριξη πολλών ευρωπαϊκών χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πηγή: skai.gr