Marfin Popular Bank: 71 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο α’ τρίμηνο

Σε 71 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους τα καθαρά κέρδη του Ομίλου της Marfin Popular Bank. Ο Όμιλος διατήρησε ισχυρή κεφαλαιακή βάση, με το δείκτη πρωτοβάθμιων κεφαλαίων (Tier I) να διαμορφώνεται σε 12,1%, 210 μονάδες βάσης υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ένας από τους υψηλότερους μεταξύ των τραπεζών της ευρωζώνης.

Το σύνολο των χορηγήσεων ενισχύθηκε 1% σε ετήσια βάση σε 26.6 δισ. ευρώ. Το σύνολο των καταθέσεων διαμορφώθηκε σε 24 δισ.ευρώ, σημειώνοντας μείωση 1% σε ετήσια βάση. Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων παρουσίασε σημαντικά χαμηλότερη μεταβολή από αυτή του κλάδου και διαμορφώθηκε σε 8%.

Στις 24 Μαΐου, o Όμιλος ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση των πρώτων καλυμμένων αξιογράφων στην Κύπρο ύψους 1 δισ.ευρώ μετά την έγκριση από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Marfin Popular Bank Ευθύμιος Μπουλούτας, επισημαίνει ότι μεταξύ άλλων ότι παρά τις δυσμενείς επιχειρηματικές συνθήκες, «ο Όμιλός της MPB παραμένει συνεπής στη στήριξη των πελατών του σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιείται, στοχεύοντας στην υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης αυτών των χωρών. Αυτή η στρατηγική στηρίζεται σε μια ισχυρή κεφαλαιακή βάση που υπερβαίνει τα 3,8 δις. ευρώ. και αντιστοιχεί σε συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 13,8%, έναν από τους υψηλότερους στον κλάδο».
Πηγή: skai.gr